Galéria

Néhány tipp, mielőtt nekilátnál a szaunázásnak:

Ha új vagy a szaunázásban, vagy csak szeretnél többet megtudni róla, itt van néhány tipp, amelyek segíthetnek:

  1. Készülj fel a szaunázásra: a szaunázáshoz érdemes olyan kényelmes ruhákat választani, amely nem tapad a bőrödhöz. A szaunázáshoz használhatod a fürdőköpenyedet is.

  2. Ne felejts el inni: a szaunázás során a tested víztartalma csökken, ezért fontos, hogy folyamatosan pótoljuk azt. Szaunázás előtt és után is fogyassz sok folyadékot, hogy pótold a veszteséget.

  3. Válassz megfelelő hőmérsékletet: a szaunák hőmérséklete általában 60-100 °C között mozog és a legtöbb ember számára a 70-80 °C-os hőmérséklet a legideálisabb. Ha új vagy a szaunázásban, kezdd el kisebb hőmérsékleten, és lassan emeld fel azt, amíg el nem éred a számodra megfelelő hőfokot.

  4. Ne maradj túl sokáig a szaunában: az első szaunázások során 15-20 perc eltöltése ajánlott, azután érdemes lehűteni a testet. Ahogy megszokod a szaunát, növelheted az időtartamot, de általában nem ajánlott több mint 30 percet eltölteni a szaunában egy alkalommal.

  5. Gyakran használj hideg vizes zuhanyt: szaunázás után érdemes hűteni a testet, hogy visszaállítsd a normál testhőmérsékletedet. A hideg vizes zuhany alatt állva tudod visszanyerni tested megfelelő hőmérsékletét, de ne felejtsd el, hogy a hűtés után is fogyassz sok folyadékot.

Általános szerződési feltételek

Adatvédelmi nyilatkozat

© Minden jog fenntartva WooHoo Market Kft. 2022

Elérhetőség